Jump to content

Παραγωγή υδρογόνου


Recommended Posts

Καλησπερα,

        Η μεθοδος, οπου εμφανιζεσαι στην εκπομπη με τον δοκιμαστικο σωληνα, ειναι αυτη:    Χρησιμοποιεις διαλυμα καυστικης σοδας ( NaOH ) και το μεταλλάκι σου ειναι Σιδηροπυριτιο (FeSi) .  Η συσκευη σου ειναι πρακτικα ενα  induction heater το οποιο ανεβαζει  επαγωγικα  (και με λιγη ενεργεια) την θερμοκρασια του Σιδηροπυριτιου, την μεταδιδει στο διαλυμα  και ετσι ξεκιναει η αντιδραση που  περιγραφεται παρακατω.  Εξυπνο !

Ουσιαστικα ομως , δεν διασπας το νερο, αλλα παιρνεις το υδρογονο απο την  Καυστικη σοδα καταναλωνοντας  Σιδηροπυριτιο...

 

(ευχομαι να κανω λαθος και οντως να εχεις διασπασει το νερο με συντονισμο...)

 

 

Παραγωγή υδρογόνου

Το σιδηροπυρίτιο χρησιμοποιείται από τον στρατό για να παράγει γρήγορα υδρογόνο για μπαλόνια με τη μέθοδο σιδηροπυριτίου. Η χημική αντίδραση χρησιμοποιεί υδροξείδιο του νατρίου , σιδηροπυρίτιο και νερό. Η γεννήτρια είναι αρκετά μικρή ώστε να ταιριάζει σε ένα φορτηγό και απαιτεί μόνο μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, τα υλικά είναι σταθερά και δεν είναι καύσιμα και δεν παράγουν υδρογόνο μέχρι να αναμιχθεί. Η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί από τον Α Παγκόσμιο πόλεμο . Ένα βαρύ δοχείο πίεσης  από χάλυβα γεμίζεται με υδροξείδιο του νατρίου και σιδηροπυριτίου, κλείνει και προστίθεται ελεγχόμενη ποσότητα νερού. η διάλυση του υδροξειδίου θερμαίνει το μείγμα στους περίπου 200 ° F (93 ° C) και αρχίζει την αντίδραση. πυριτικό νάτριο, υδρογόνο και ατμός.

 

 

 

Χαιρετω.

 

Link to comment
Share on other sites

 Η ηλεκτροφασματική  θεωρία μας δείχνει την αρχή του πώς ένας συνδυασμός παλμικού ηλεκτρισμού χαμηλής τάσης και υπέρ υψηλών συχνοτήτων ''δονήσεων'' μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματική παραγωγή υδρογόνου και αερίου οξυγόνου από το νερό. Η διάταξη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια σταθερή πηγή υδρογόνου για να τροφοδοτήσει ένα όχημα εσωτερικής καύσης, ή ίσως ως εγχυτήρας υδρογόνου σε κάθε κύλινδρο. Με άλλα λόγια, αυτή η συσκευή προορίζεται να επιτρέψει στα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν το νερό ως καύσιμο, καθώς και γεννήτριες ισχύος και να παρέχουν ουσιαστικά ελεύθερη, μη ρυπογόνα ενέργεια για ολόκληρο τον κόσμο.

Η συχνότητα συντονισμού του νερού είναι ~ ....... Όταν τα μόρια του νερού δονηθούν σε αυτή τη συχνότητα, τείνουν να γίνουν ασταθή. Ένας vco είναι κολλημένος στη βάση ενός κοίλου μεταλλικού θόλου, ο οποίος είναι προσαρτημένος σε ένα εύκαμπτο υλικό. Όταν διεγείρεται από ηλεκτρικό ρεύμα, ο vco θα δονείται, ο οποίος με τη σειρά του θα δονείται στον κοίλο θόλο. Ο θόλος (kavity) περιβάλλεται από νερό, το οποίο θα δονείται με την ίδια συχνότητα. Αυτή η δόνηση θα προκαλέσει την αποσύνδεση των μορίων του νερού σε υδρογόνο και αέριο οξυγόνο.

Παράλληλα, διέρχεται από το νερό ένα ηλεκτρικό ρεύμα μεταξύ του θόλου και του εξωτερικού (μεταλλικού) τοιχώματος kavity της συσκευής, σε παλμούς που εμφανίζονται στη συχνότητα συντονισμού του νερού. Είναι γνωστό ότι το νερό θα διαχωρίζεται σε υδρογόνο και αέριο οξυγόνο παρουσία ηλεκτρικού ρεύματος (υδρόλυση),Ο συνδυασμός τόσο των φυσικών κραδασμών όσο και των ηλεκτρικών παλμών θα πρέπει να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αναφορές μεγάλων εκρήξεων όταν το νερό είναι φυσικά αποσυνδεδεμένο χρησιμοποιώντας υψίσυχνες δονήσεις.Η εκρηκτική δύναμη που αναφέρθηκε είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ότι μπορεί να αποδοθεί στη χημική καύση του υδρογόνου (σε μία περίπτωση αυτό ήταν 1999,4 bar πίεσης από 3 σταγόνες νερού). Τέλος θα σου συνιστούσαμε για θέματα εξειδικευμένα επιστημονικά να ανατρέχεις σε ανάλογη βιβλιογραφία όπως πχ αυτή της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής,και όχι στο wikipedia που λέει γενικότητες και απευθύνεται συνήθως σε μαθητές σχολείων,αλλά και που μπορεί να γράφει κείμενα ο οποιοσδήποτε. '''Απαγορεύονται οι αναφορές ''Ling'' πλέον, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.''' Από την ερευνητική ομάδα Π.Ζ 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και πάλι,

Θα ήθελα να σταθώ στην χρήση υψισυχνων συχνοτητών με το εκπληκτικό αποτέλεσμα των 1999,4 bar.

Διαπιστώσατε μετά το αποτέλεσμα εκπομπές σωματιδίων α, β η ακτινοβολία γ  ή Τρίτιο ή και Ήλιο?

Όσο ενδότερα εισχώρουμε στον πυρήνα, τόσο σε πολλαπλώς μεγαλυτερες ενεργείες βρισκόμεθα, όποτε λογικά οι παραγώμενες ενέργειες

θα είναι αποτέλεσμα μεταβολών πυρηνικών ηλεκτρομαγνητικών δομών.

 

Link to comment
Share on other sites

Ένα σωματίδιο άλφα έχει δύο πρωτόνια και δύο νετρόνια, επομένως έχει θετικό φορτίο. (Δεδομένου ότι έχει δύο πρωτόνια, είναι ένας πυρήνας ηλίου.) Παράγεται από μεγάλους πυρήνες.Όταν ένα άτομο εκπέμπει ένα σωματίδιο άλφα,ο αριθμός μάζας του ατόμου μειώνεται κατά τέσσερα, λόγω της απώλειας των τεσσάρων νουκλεονίων στο σωματίδιο άλφα. Ο δε ατομικός αριθμός του ατόμου μειώνεται κατά δύο, ως αποτέλεσμα της απώλειας δυο πρωτονίων.Τότε το άτομο γίνεται ένα νέο στοιχείο. Παράδειγμα είναι όταν το ουράνιο γίνεται θόριο, η  το ράδιο γίνεται αέριο ραδονίου λόγο της άλφα αποσύνθεσης.Η εκπομπή βήτα είναι όταν ένα ηλεκτρόνιο υψηλής ταχύτητας (αρνητικό φορτίο) φεύγει από τον πυρήνα. Η εκπομπή βήτα συμβαίνει σε στοιχεία με περισσότερα νετρόνια από τα πρωτόνια, έτσι ώστε ένα νετρόνιο να χωρίζεται σε ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο.Το πρωτόνιο παραμένει στον πυρήνα και το ηλεκτρόνιο εκπέμπεται. Ένας πυρήνας ο οποίος βρίσκεται σε διεγερμένη κατάσταση μπορεί να εκπέμπει ένα ή περισσότερα φωτόνια (πακέτα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας) διακεκριμένων ενεργειών.  Η εκπομπή ακτίνων γάμμα δεν μεταβάλλει τον αριθμό των πρωτονίων ή νετρονίων στον πυρήνα, αλλά έχει την επίδραση της μετακίνησης του πυρήνα από μια υψηλότερη σε μια χαμηλότερη ενεργειακή κατάσταση (ασταθής σε σταθερή). Η εκπομπή ακτίνων γάμμα ακολουθεί συχνά τη φθορά της βήτα, τη διάσπαση της άλφα και άλλες διαδικασίες πυρηνικής αποσύνθεσης. Στην δική μας περίπτωση τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει. Σε κάποια άλλη συνομιλία μας θα εξηγήσουμε στο τι υφίσταται όταν  ακτινοβολούνται διάφορα κομμάτια ύλης με υψηλής συχνότητας σήματος, κατάλληλης συχνότητας κάθε φορά ανάλογα με την ταυτότητα του εκάστοτε τεμαχίου ύλης.  Από την ερευνητική ομάδα Π.Ζ 

 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η ηλεκτρομαγνητική διέγερση αυξάνει την στροφορμή των σωματίδιων τα οποία μετά από κάποιο όριο δρουν σαν κὐμα υψηλής δυναμικής ενέργειας. Και εφόσον αυτό συμβαίνει στο μέγεθος της σταγόνας χωρις παραπροϊόντα,  στην ουσία δηλαδή έχουμε μακροκοσμική κβαντική αποσυνοχή κυματικού τύπου. Επίσης Το ισόζυγιο ενέργειας, δηλαδή πόση ενέργεια χρειάστηκε για να παραχθεί η πίεση των 1999,4 bar στη διάμετρο 3 στάγονων, ποιό είναι;

 

 

 


 

Link to comment
Share on other sites

Το υδρογόνο έχει προταθεί ως δυνητικό καύσιμο για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων και για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η εργασία παρουσιάζει πειραματικά δεδομένα σχετικά με τα χαρακτηριστικά έκρηξης μιγμάτων υδρογόνου-αέρα σε μια σφαίρα 20 λίτρων. Αυτό περιλαμβάνει τη μέγιστη πίεση έκρηξης, το δείκτη εκτροπής, την παράμετρο εκθέτη της ταχύτητας καύσης και την παράμετρο καύσης. Παρέχονται μέθοδοι και εξισώσεις για την εκτίμηση αυτών των παραμέτρων.

Η πειραματική μέγιστη πίεση έκρηξης συμφωνεί με τη θεωρητική τιμή που εκτιμάται χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα χημικής ισορροπίας εάν η συγκέντρωση υδρογόνου είναι από 10 έως 75% στον αέρα, αλλά όχι κοντά στα όρια εύφλεκτων. Επομένως, η μέγιστη πίεση μπορεί να εκτιμηθεί συντηρητικά από το πρόγραμμα ισορροπίας ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου έκρηξης.

Η θερμότητα καύσης του υδρογόνου είναι 33 859 kcal/kg, έτσι τα 2,08 kg θα παράγουν 70426,72 kcal. H θερμότητα καύσης του TNT είναι 1080 kcal/kg οπότε 2,08 kg υδρογόνου ισούται με 65.21 kg TNT!!!! και ένα κιλό ΤΝΤ παράγει 0,73 m3 αερίου. Ενώ τα 2,08 kg υδρογόνου θα παράγουν 47,6 m3 αερίου. Κάτι επίσης που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι Η χρήση ppm σχέση με τα αέρια σημαίνει μέρη ανά εκατομμύριο συγκέντρωση σε όγκο και όχι συγκέντρωση σε βάρος. 40000 ppm =4% του όγκου αερίου / υδρογόνου αερίου = 1.6 m3 υδρογόνου. 1,6 m3 * 0,08375kg / m3 (μάζα H2 σε NTP) = 0,134kg H2. Επίσης υπάρχει διαφορά στο κατώτερο εύφλεκτο επίπεδο και στο χαμηλότερο επίπεδο εκρηκτικών για το υδρογόνο. Η έκρηξη μείγματος αέρα υδρογόνου είναι πιο ισχυρή σε ένα στοιχειομετρικό μείγμα ~ 30% Η2. '''Tέλος πρέπει να μην ξεχνάμε ότι πάντα εντός του ύδατος που χρησιμοποιούμε υπάρχει και το κράμα του υλικού που άπειρες φορές έχουμε αναφέρει.'' τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω πόση ενέργεια θα χρειαστεί για να βάλουμε φωτιά σε ένα δάσος? η σε μια ποσότητα βενζίνης? η σε μια άλλη ποσότητα ύλης απλά ένας σπινθήρας αρκεί. Tο μυστικό απορρόφησης  της ενέργειας από ένα υλικό είναι η λύση του, και για να το ξεκλειδώσεις ώστε να πάρεις την εσωτερική του ενέργεια δεν είναι πάντα η φωτιά η ο σπινθήρας όπως αναφέραμε λίγο πιο πάνω. είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο κάτι πολύ πιο λεπτοφυής που είναι και το κλειδί. Το κλειδί αυτό ονομάζεται συντονισμός και ιδιοσυχνότητα. Και όπως είπε ο μεγάλος Νίκολα Τέσλα βρισκόμαστε σε μια αστείρευτη θάλασσα ενέργειας, αρκεί να γνωρίζει κάποιος πως να την απορροφήσει. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτό το θέμα

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...