Jump to content

ΤΑ “ΜΙΝΤΙΑ”, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ; (αναδημοσίευση απο fb)


Recommended Posts

ΤΑ “ΜΙΝΤΙΑ”, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ;;;
Όθων Ιακωβίδης (7/VIII/2016)

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ερώτημα αναφέρεται στη μεγάλη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου, που προβάλλει κι έρχεται μέσα από την αχλύ του μέλλοντος, λεοντόκαρδος “μοναχικός καβαλάρης”, με γερακίσια ματιά, κρατώντας στο χέρι του έναν, αγνώστου προελεύσεως, κεραυνό απείρων Volt, Watt και Amper, αποφασισμένος να τον ρίξει για να σωθεί η απειλούμενη πανταχόθεν, σήμερα, κοινωνία. 
Ένας “κεραυνός” που αλλάζει τα δεδομένα στην παραγωγή Ενέργειας στον πλανήτη, με αποτέλεσμα να αλλάζουν τα δεδομένα για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, αλλά και τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΩΣ, με ότι αυτό συνεπάγεται, γενικότερα, αλλά και για τη Χώρα μας.

Και γεννάται το ερώτημα: Μία εφεύρεση τόσο μεγάλης σημασίας, δεν θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χώρας μας;
Και, επειδή η λογική απάντηση στο ερώτημα είναι “Ναι, θα έπρεπε”, αλλά, παρ' όλ' αυτά δεν έγινε, οδηγεί στο ψάξιμο, λίγο βαθύτερα, της αιτίας που δεν άφησε να γίνει αυτό.

Και, για να καταλάβουμε καλύτερα τη συμπεριφορά των “μεγάλων” Συστημικών ΜΜΕ απέναντι στην εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου, θα πρέπει, αρχικά, να αντιληφθούμε τη γενική λειτουργία και στόχευση τους.

Αρχικά, αφού μιλάμε για “πληροφόρηση”, θα πρέπει να πούμε πως είναι γνωστό το Αξίωμα (και σε όσους δεν είναι, πρέπει να το καταλάβουν καλά) πως, για τον καθ' ένα μας, ΤΊΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ, ΈΞΩ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΠΟΥ (με τις αισθήσεις του) ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΊΤΑΙ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ. 
Π.χ αν πριν μία ώρα το Σαν Φραντζίσκο έχει εξαφανισθεί από τον χάρτη, μετά από έναν πρωτοφανή σεισμό, αλλά εσύ δεν το γνωρίζεις, μπορεί, γεμάτος χαρά, να βγάζεις αεροπορικά εισιτήρια για να πάς εκεί ....
Αν, π.χ, έχω καρκίνο, αλλά δεν το γνωρίζω ακόμη, σχεδιάζω τις διακοπές μου για τον επόμενο χρόνο και ξοδεύω γι' αυτές, ενώ στην πραγματικότητα είναι αμφίβολο αν θα ζώ ως τότε.

Για την κοινωνία, λοιπόν, τα ΜΜΕ, αποτελούν αυτό που, στον άνθρωπο, είναι οι πέντε αισθήσεις του. Δηλαδή, το όργανο πληροφόρησης τού τι συμβαίνει στο περιβάλλον του, με το οποίο πληροφορείται και αντιδρά ανά πάσα στιγμή, ώστε να αποφύγει τους κινδύνους (που παραμονεύουν σε κάθε του βήμα) για να μπορέσει να κάνει αυτό που θέλει, από το να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και να πάει στη δουλειά του, μέχρι το να ανέβει στην κορυφή των Ιμαλαϊων.

Αυτό το, τόσο σημαντικό και ευαίσθητο, “όργανο πληροφόρησης” της κοινωνίας, θα έπρεπε να φροντίζεται και να συντηρείται με έναν τρόπο που δεν θα επιδέχετο την ύπαρξη καμίας δυνατότητας “κακής λειτουργίας” του, αφού, η θολή αντίληψη της πραγματικότητας μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία ολόκληρη, σε λάθος κινήσεις και κατευθύνσεις, που μπορεί να αποβούν μέχρι και καταστροφικές.
Και, βέβαια, (δεν το συζητούμε) αυτός ο τόσο σημαντικός, για την ίδια τη ζωή τής κοινωνίας, μηχανισμός πληροφόρησης της, θα έπρεπε να είναι όργανο απολύτως δικό της, σώμα του σώματος της, τα μάτια της και τα αυτιά της. 
Και όμως!! Ο, τόσο κρίσιμης σημασίας, μηχανισμός αυτός, δεν ανήκει στην κοινωνία !!! Ανήκει σε ιδιώτες που τον κατέχουν και τον λειτουργούν, είτε σαν ιδιοκτήτες εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες πληροφόρησης, είτε σαν μέλη κομμάτων, που όταν κυβερνούν, διαφεντεύουν τα κρατικά ΜΜΕ.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, πως η κοινωνία δεν έχει μάτια κι αυτιά, δικά της!! Βλέπει και ακούει, σύμφωνα με αυτά που της μεταβιβάζει ένας άλλος (ενδιάμεσος) μηχανισμός, που δεν της ανήκει και δεν τον ελέγχει !! (και μην μπερδέψει κανείς τις έννοιες “κράτος” και “κοινωνία” ότι είναι το ίδιο πράγμα, διότι το “κράτος”, μεταξύ άλλων, είναι ο μηχανισμός διοίκησης της “κοινωνίας”).

Δηλαδή το τί θα ακούει και θα βλέπει η κοινωνία για να αποφασίζει για το κάθε της βήμα, αποφασίζουν ιδιώτες (!!!!) που έχουν καταστεί (εκ των πραγμάτων) κάτοχοι του δικαιώματος πληροφόρησης της κοινωνίας.
Αυτοί επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, για το αν η κοινωνία πρέπει να πάει απ' εδώ ή από 'κεί, αν πρέπει να πάει γρήγορα ή αργά, αν πρέπει να πεί ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην τάδε ή στη δείνα πρόκληση, αν πρέπει να μάθει ή να μή μάθει για έναν κίνδυνο που την απειλεί, αν πρέπει να κάνει βουλευτή τον Άλφα ή τον Βήτα, αν πρέπει να προτιμήσει εκείνο το κόμμα αντί του άλλου, αν πρέπει να κάνει ειρήνη ή πόλεμο !!!

Συμπτωματικά”, οι ιδιώτες αυτοί, που έχουν στην κυριότητα τους τα μάτια και τ' αυτιά της κοινωνίας, ανήκουν στη μειοψηφία εκείνη των πολιτών, η οποία διαμορφώνει την, κατά τόπους (ή και την διεθνή) Οικονομική Ολιγαρχία, που αποτελεί το ένα από τα δύο σκέλη της κυβερνώσας Ολιγαρχίας (το άλλο, είναι η Πολιτική Ολιγαρχία της κομματοκρατίας).

Έτσι, λοιπόν, η Ολιγαρχία που κυβερνά τον κόσμο (και τη Χώρα μας) υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας, έχει αφαιρέσει από την κοινωνία τη δυνατότητα να βλέπει και να ακούει η ίδια, μόνη της, το τί συμβαίνει γύρω της, και έχει συνηθίσει την κοινωνία να δέχεται σαν αληθή, τα γεγονότα και τις απόψεις που αυτή η Ολιγαρχία της σερβίρει.

Είναι γνωστά τα ψυχολογικά πειράματα για τον αποτελεσματικό επηρεασμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Και είναι, πλέον, γνωστός και ο τρόπος που τα πειράματα αυτά έγιναν εφαρμοσμένες πολιτικές πρακτικές που, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν επάνω σε ολόκληρες κοινωνίες κρατών. (Η Ναόμι Κλάϊν έχει κάνει σπουδαία δουλειά με το βιβλίο της “ Το δόγμα του Σόκ”) 
Η χειραγώγιση της κοινωνίας, από αυτόν που κατέχει τα “αισθητήρια” της, τα μάτια και τ' αυτιά της (δηλαδή τα ΜΜΕ) είναι δεδομένη, στην εποχή που ζούμε.
Και, αυτός που σήμερα κατέχει τα “αισθητήρια” της, είναι η Οικονομική Ολιγαρχία, πιασμένη χέρι-χέρι με την Πολιτική Ολιγαρχία.

Αυτή η πραγματικότητα εξηγεί και την “εκτός λογικής” συμπεριφορά τής κοινωνίας που προκαλεί την έκπληξη των ορθοφρονούντων πολιτών, από τις πολιτικές επιλογές της “πλειοψηφίας” της κοινωνίας !!! 
“Μα δεν βλέπουν πως έτσι μας οδηγούν όλους στην καταστροφή ;;” Διερωτώνται οι λογικοί, για τις αποφάσεις των “άλλων” που όντως, (με τους κανόνες της Λογικής) είναι παράλογες !!...
Νά, λοιπόν, πού οφείλεται αυτός ο παραλογισμός!!... Στη στέρηση του πολίτη από την αληθή/σωστή πληροφόρησή του και τη διαμόρφωση της σκέψης του, βάσει ψευδών πληροφοριών, αντί των πραγματικών.

Όταν ο μέγας Πλάτων διατύπωνε το Αξίωμα “Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι”, ίσως δεν φαντάζονταν ότι κάποιοι (που επιδιώκουν την Εξουσία τους επί μίας υποδουλωμένης κοινωνίας) θα το αξιοποιούσαν, σκεπτόμενοι: “Υποδουλωμένη πλήρως, δεν θέλουμε την κοινωνία; Ωραία !! Ας την πείσουμε, λοιπόν, ότι είναι Ελεύθερη! Αρκεί, την Ολιγαρχία μας να την “περάσουμε” σαν Δημοκρατία, που η έννοιά της είναι ταυτισμένη με την Ελευθερία !!!...“ 
Τα υπόλοιπα, τα ανέλαβε η προπαγάνδα αυτής της Ολιγαρχίας, στηριγμένη και στο έτερο Αξίωμα: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘ' ΕΝΑ, ΤΊΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ, ΈΞΩ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΠΟΥ (με τις αισθήσεις του) ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΊΤΑΙ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ”. 
Μέ βάση αυτά τα δύο Αξιώματα και έχοντας στη διάθεσή της την επιστήμη της παραγωγής ψυχότροπων εικονικών καταστάσεων (αντί χαπιών) επιβάλλουν στην κοινωνία τη συμπεριφορά που αυτοί θέλουν.....

Αυτό είναι όλο κι όλο, αυτό που συμβαίνει στην ανθρώπινη κοινωνία (Ελληνική και διεθνή) κατά την τρέχουσα “Εποχή της άφρονης κατανάλωσης ψευδαισθήσεων”. Η (από μία γιγάντια προπαγάνδα) κατευθυνόμενη (και πολλές φορές πλαστή) πληροφόρηση, διαμορφώνει μία ψευδή πραγματικότητα, μέσα στην οποία ο σύγχρονος “Δυτικός” άνθρωπος κινείται σαν μαριονέτα, πεπεισμένος ότι είναι Ελεύθερος !!....

Μέσα σ' αυτή την γκρίζα κατάσταση, πίσω από τον βάλτο του Ψεύδους, μέσα από την αχλύ του μέλλοντος, προβάλλει κι έρχεται ένας λεοντόκαρδος “μοναχικός καβαλάρης”, με γερακίσια ματιά, κρατώντας στο χέρι του έναν, αγνώστου προελεύσεως, κεραυνό απείρων Volt, Watt και Amper, αποφασισμένος να τον ρίξει για να σωθεί ο απειλούμενος, σήμερα, πανταχού Ελληνισμός. 
Και, Ελληνισμός, δεν είναι μόνον όλ' αυτά (άνθρωποι και πράγματα, υλικά και άϋλα) που περιέχει διαχρονικά ο θείος τόπος της Ελλάδας, το θερμοκήπιο της διανόησης. 
Ελληνισμός, είναι και η βαθειά κρυμμένη μεγάλη δύναμη του Πνευματικού Φωτός που από πάντα διαλύει τα κάθε είδους σκοτάδια.

Αυτό είναι που δεν θέλουν τα “Συστημικά” ΜΜΕ. Μη τυχόν και διαταραχθεί η “ισορροπία τού Σκότους” που επιβάλλει το “Σύστημα” με τα Ψεύδη του. Πόσο, μάλλον, να ανατραπεί αυτή η ισορροπία !!! 
Είναι απλό και απολύτως κατανοητό: Θα προβάλλουν τον καβαλάρη και τον κεραυνό του, όταν πια κινδυνεύσουν να ξεφτιλιστούν εντελώς, αποκαλυπτόμενα ως φύλακες σκοτεινών συμφερόντων....

-----

 

Link to comment
Share on other sites

Κύριε Ιακωβίδη είναι πολύ βαθυστόχαστη και σεβαστή η άποψη σας για την σιωπή των ΝΙΝΤΙΑ για την μεγάλη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου. 
Εγώ όμως ως τεχνοκράτης και πρακτικά σκεπτόμενος βλέπω και μία άλλη αιτία πολύ πιο απλή, με το ότι όλα σχεδόν τα ΜΙΝΤΙΑ αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας αντιπαθούν τον δημοσιογράφο αυτόν που ανέδειξε το θέμα αυτό, δεν θέλουν με καμία δύναμη να του αναγνωρίσουν την επιτυχία του, δεν τον πάνε εν ολίγοις, είναι απλό το θέμα γιατί τους τα χώνει σε όλους κανονικά και μπράβο του. Εάν ήταν πιο φιλικός και συνεργάσιμος με αυτούς θα βλέπατε ότι το πράγμα θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Σας διαβεβαιώνω για αυτό που σας λέω από ιδία αντίληψη για την αντιμετώπιση που είχα από αυτούς στην προσπάθεια μου να τους ενημερώσω αλλά και να τους παραπονεθώ για την σιωπή τους.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι  Κυριοι.

Αν ερμηνευω σωστα τον εφευρετη  , η μυστικοτητα  ειναι προυποθεση εκ των ων ουκ ανευ , για την προστασια της εφευρεσης  και τα τεραστια οικονομικα οφελη που θε επιφερει.Επομενως  σε αυτο το σταδιο ,επ ουδενι επιθυμει ευρεια δημοσιοτητα,αλλα ουτε και χρηματοδοτηση  απο τυχον υποψηφιους τεχνολογικα  συνεταιρους η και επενδυτες  . Προχωρει με ιδια  μεσα και θα κρατησει κλειστα τα χαρτια του μεχρι τελους.Απο τη σκοπια μου δεν βλεπω καμμια συνομωσια  εδω των Μ.Μ.Ε. Την καταλληλη  στιγμη  που θα ανοιξει η κουρτινα ,τα  διεθνη μεσα  θα  στριμωχνονται για μια  δηλωση.

Γ.Σ.

 

Link to comment
Share on other sites

Η τελευταία ανάρτηση του nepomuk μου δημιούργησε απορίες τόσο για την ειλικρίνεια, όσο και για τις προθέσεις του, ιδιαίτερα όταν γράφει ότι ο εφευρέτης δεν επιθυμεί δημοσιότητα ούτε και χρηματοδότηση από πιθανούς συνεταίρους ή επενδυτές.

Είναι φανερό ότι ο nepomuk βλέπει εκ των προτέρων τα πράγματα από λάθος γωνία και ελπίζω τα λάθη της άποψής του να μην είναι σκόπιμα…

Ουδέποτε ο εφευρέτης είπε ότι δεν θέλει πιθανούς συνεταίρους ή επενδυτές, απλά τόνιζε πάντα ότι επιθυμία του είναι η πλειοψηφία των μετοχών των φορέων που θα αναλάβουν την παραγωγή και διάθεση των εφευρέσεών του να μείνει σε ελληνικά χέρια.

Ακόμη, ουδέποτε ο εφευρέτης ή κάποιος από την ομάδα του είπαν ότι δεν θέλουν δημοσιότητα για τις καινοτομίες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχουν γίνει περίπου 30 εκπομπές γι’ αυτές και ο εφευρέτης έχει δημοσιεύσει στο inernet τόσες σχετικές εργασίες του για την ηλεκτροφασματική θεωρία και τις εφαρμογές της.

Από την πλευρά τους τα ΜΜΕ από την φύση και τον χαρακτήρα της αποστολής τους είναι υποχρεωμένα, να προβάλλουν με κάθε τρόπο τις εφευρέσεις του Πέτρου Ζωγράφου και της ομάδας του ανεξάρτητα από το εάν αυτός θέλει δημοσιότητα ή όχι, αφού και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε δημόσια την ύπαρξή τους. Τώρα, αν κάποιες ειδικές εφαρμογές για ειδικούς σκοπούς πρέπει να μείνουν μυστικές, είναι άσχετο με την δημοσιότητα που όφειλε και έπρεπε να έχουν οι καινοτομίες του εφευρέτη.

Και στο τέλος, ποιος είναι ο λόγος που ο nepomuk προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει συνομωσία των ΜΜΕ, όταν όλοι μας διαπιστώνουμε ότι πλην του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (προς τιμήν του) κανένα μέσο δεν αναφέρεται στις εκπληκτικές προοπτικές που προσφέρουν στην πατρίδα μας οι εφευρέσεις του Πέτρου Ζωγράφου;

Γι’ αυτό και θεωρώ ότι ο Όθων Ιακωβίδης είναι πολύ εύστοχος, όταν γράφει για απόκρυψη των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Link to comment
Share on other sites

 Αγαπητε  panosg , φρονω οτι  ολοι εδω στο φορουμ   ειμαστε  καλοπροαιρετοι . Προσπαθησα να  ερμηνευσω  ισως και αυθαιρετα τον εφευρετη .Επιτρεψτε μου : Πριν απο την εμφανιση  ευπαρουσιαστης και ευχρηστης απο το ευρυ κοινο  συσκευης , (σχεδον) ετοιμης για  μαζικη βιομηχανικη παραγωγη  , ο εφευρετης  θα κρατησει  κλειστα τα  χαρτια του .Χωρια  τη διεθνη νομικη κατοχυρωση , αλλοιως πεταξε το πουλακι .Ο εφευρετης δεν φιλοδοξει να κανει τον βιομηχανο ουτε και τον μεγαλεμπορο , οπως κατ επαναληψη εχει δηλωσει .Οταν  ανοιξει η κουρτινα  με την ετοιμη προς  βιομηχανοποιηση συσκευη , καταλληλως πιστοποιημενη και εγκεκριμενη απο ημεδαπα πολυτεχνεια , πανεπιστημια , ΕΛΟΤ  με  ISO  κτλπ  ,  τοτε   οσοι  καλοι επιστημονικοι  συνεργατες - επενδυτες και Μ.Μ.Ε.  προσελθετε , προς οφελος  της  Εθνικης Οικονομιας - βλεπετε και  τεραστιο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα .Αυτος πιστευω  σε γενικες γραμμες ειναι  ο οδικος  χαρτης  του εφευρετη.Στη παρουσα φαση  εκτιμω οτι  η ευρεια  δημοσιοτητα δεν  θα βοηθαγε τη  μυστικοτητα  , αρα   ανοιγμα αυλαιας  και τοτε   τα διεθνη  φλας θα  αστραψουν .

Γ.Σ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...