Jump to content

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Recommended Posts

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Θέλω κατ’ αρχάς να απευθύνω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου για όλες τις πραγματικά συγκινητικές ευχές που μου απευθύνατε για την ονομαστική μου εορτή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης εκφράζω εκ μέρους όλων των μελών της Ερευνητικής Ομάδας μας και σε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν με παρρησία και πίστη στο έργο που έχουμε αναλάβει.

Έχετε ήδη καταλάβει, ότι σύμφωνα με τον συνολικό σχεδιασμό μας χρειάζονται πολύ μετρημένες και προσεκτικές κινήσεις, για να μην υπάρξει η παραμικρή δυνατότητα υπονόμευσης των προσπαθειών και των ελπίδων όλων μας.

Με την σειρά των εκπομπών «Καλημέρα Υδρογόνο» στην διαδικτυακή τηλεόραση του zougla.gr αποβλέπουμε στην ενημέρωση του κοινού για τις τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες, καθώς και για την σημασία που θα έχει για τον λαό μας και για την ανθρωπότητα η αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου με την υιοθέτηση των μη ρυπογόνων και οικολογικών τρόπων παραγωγής ενέργειας.

Η ανταπόκριση των επιστημόνων και των απλών πολιτών-τηλεθεατών στις εκπομπές μας είναι περισσότερο από ελπιδοφόρα και μας γεμίζει κουράγιο, ώστε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτή την σειρά τηλεοπτικών εκπομπών.

Όπως έχουμε ανακοινώσει προχωρούμε με εντατικό ρυθμό τις έρευνες για την αναβάθμιση της τεχνολογικής καινοτομίας μας για παραγωγή ισχύος στο επίπεδο των 50-100 kw από περίπου 1kw που είναι σήμερα και μάλιστα για να ηλεκτροδοτήσουμε ένα μεγάλο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής εμβέλειας.

Όλοι μπορείτε να αντιληφθείτε, ποια αντίδραση θα προκληθεί από την εν γένει δημοσιοποίηση αυτής της προσπάθειας, για την οποία σας διαβεβαιώνουμε ότι τελικά θα στεφθεί από επιτυχία.
Τα πρώτα βήματα έγιναν ήδη, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν, ότι μια τέτοιου μεγέθους ερευνητική προσπάθεια δεν είναι εύκολη, ούτε άμεσα επιτεύξιμη, αφού πάντα υπήρχε και θα υπάρχει τεράστια διαφορά από την θεωρητική τεκμηρίωση μέχρι την πρακτική εφαρμογή.

Σε αντίστοιχες μάλιστα περιπτώσεις, πολυεθνικές επιχειρήσεις και κολοσσιαίοι κρατικοί ερευνητικοί φορείς ξοδεύουν αρκετά δισεκατομμύρια για να πετύχουν την βελτίωση ενεργειακών αποδόσεων κατά μερικά watt, οπότε μπορείτε κάλλιστα να φαντασθείτε, πόσο μεγάλη προσπάθεια απαιτείται και τι μπορεί να σημαίνει η αύξηση της παραγόμενης ισχύος κατά 50-100 kw !
Σας διαβεβαιώνουμε ακόμη κατηγορηματικά, ότι η ερευνητική ομάδα μας δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα όποια ευρωπαϊκά και κρατικά ερευνητικά προγράμματα, που για πολλούς ερευνητές και επιστήμονες αποτελούν την κύρια επιδίωξη της επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητάς τους.

Αυτή η απόφασή μας, να διεξάγουμε τις έρευνές μας με ίδια μέσα και χωρίς χρηματοδότηση από τρίτους, αποτέλεσε βασική και ενσυνείδητη επιλογή μας, διότι δεν θέλαμε να οδηγήσουμε την έρευνά μας σε αποτελέσματα που συμφέρουν τον όποιο χρηματοδότη, όπως συμβαίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις.
Αντίθετα, βασική μας θέση ήταν και παραμένει η χωρίς εξαρτήσεις προβολή και εν τέλει καθιέρωση της πολύ φθηνής και απόλυτα οικολογικής ενέργειας, που παράγεται με βάση τις τεχνολογικές καινοτομίες που διαθέτουμε προς όφελος της πατρίδας μας και του πλανήτη γενικότερα.

Γι’ αυτό και ζητούμε να έχετε υπομονή και πίστη και να μην ανησυχείτε από τις υποβολιμαίες προβλέψεις κάποιων κακόπιστων, ότι δήθεν «καθυστερεί η προσφορά της συσκευής στον κόσμο» ή ότι «θα τους εξαγοράσουν και αυτούς οι μεγάλες εταιρείες». Πιστέψτε μας, αν θέλαμε να εξαγορασθούμε, τώρα θα είχαμε άπειρα ποσά στην διάθεσή μας και θα ήμασταν σε μόνιμες διακοπές σε όλα τα πιθανά και απίθανα θέρετρα της υφηλίου.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι κύριος σκοπός μας -πέραν της επιστημονικής και ευρύτερης αποδοχής των καινοτομιών μας- είναι η παροχή άφθονης και φθηνής ενέργειας σε όλους τους συμπατριώτες μας και η ανάδειξη της πατρίδας μας σε ηγέτιδα δύναμη τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, μέσω της έρευνας και της υιοθέτησης επιστημονικών και ερευνητικών καινοτομιών και ανακαλύψεων.

Για την καλλίτερη επιδίωξη αυτού του σκοπού είμαστε αναγκασμένοι να έλθουμε σε αντίθεση με όλα όσα εξυπηρετούν και με όλους όσους εξυπηρετούνται από την υπάρχουσα κατάσταση, από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα πετρελαϊκά αποθέματα και τους υδρογονάνθρακες εν γένει μέχρι και εγχώριους «ολιγάρχες» με βοηθούς τους τούς αργυρώνητους πολιτικούς και τα εξαγορασμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή/και τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, που δυστυχώς βρίθουν στην ταλαιπωρημένη και μνημονιακή Ελλάδα.

Ευτυχώς όμως για τους πολίτες αυτής της χώρας, ένα σημαντικό μέρος του δημόσιου τομέα και κυρίως σχεδόν όλο το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εξακολουθούν να επιτελούν με συνειδητή αυταπάρνηση και πολλές φορές με αυτοθυσία το ανατεθειμένο σε αυτούς καθήκον, με αποτέλεσμα να μπορούμε να διατηρούμε ακέραιες τις ελπίδες μας για την ολοκληρωτική ενεργειακή και όχι μόνον πρωτοπορία της πατρίδας μας.

Αυτό είναι το όνειρό μας και όπως έχουμε πει, το όνειρο δεν εξαγοράζεται, απλά το ακολουθούμε ! Και σας ζητούμε να το ακολουθήσετε και εσείς !

Καλό καλοκαίρι,
Για την Ερευνητική Ομάδα
Πέτρος Ζωγράφος

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...